marți, 3 august 2010

Nimic nou sub soare

Oamenii nu s-au schimbat deloc, totul este la fel de mii de ani: aceleasi vicii, aceleasi virtuti, aceeasi morala, aceleasi probleme existentiale. Intotdeauna au existat aceleasi ocupatii, aceleasi clase sociale. Ne place sa credem ca am evoluat, progresul tehnologic ne da aceasta iluzie. Peste ruinele vechilor cetati am construit orase noi, iar casele simple au fost inlocuite de cele mari, cladirile complexe alcatuind noul peisaj urban. Poate ca tehnologia face ca modul de viata al omului de acum sa difere de cel al anticului, dar aceleasi probleme de constiinta ii tulburau pe amandoi. Oamenii sunt la fel, s-a schimbat doar decorul.

7 comentarii:

  1. Evoluam, draga. Dar fara progres. Oamenii par la fel pentru ca evolutia e lenta, functioneaza pe greseli. Dar totusi nu exista speranta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Odată cu toate transformările acestea, se schimbă şi oamenii, dar nu în bine... Lumea evoluează spre dezastru, spiritual suntem la un nivel invers proportional cu cel al evolutiei societatii... Modernismul şi modernitatea ucide omul... rămânând din el doar o umbră a ceea ce ar fi trebuit să fie perfecţiunea creaţiei divine... Eu am totusi speranţa că există o ciclicitate şi omul va renaşte cumva din propria cenuşă, că Cerul nu ne va lăsa să ne pierdem de tot... De fapt şi la nivelul fiinţei există pierderi totale ale speranţelor şi atunci când pare că totul se sfârşeşte, apare o nouă cale spre lumină, uneori plăpândă, alteori suficient de puternică încât să revii la viaţă...

    PS.Ma bucur ca suntem alaturi încercând să să dăruim şi să ne dăruim frumos spiritual...

    RăspundețiȘtergere
  3. @Plutonia
    Omul nu va renaste din propria cenusa.Doar Dumnezeu ne va putea transforma, atunci cand va reveni. Trebuie doar sa alegem sa traim asa cum El vrea.

    RăspundețiȘtergere
  4. M U I E la iehovisti, mormoni si atei!

    RăspundețiȘtergere