vineri, 16 aprilie 2010

Stiinta si Religia



Cu totii observam conflictul dintre stiinta si religia din zilele noastre. Aceste domenii sunt total diferite dar nu intra in contradictie asa cum s-a crezut de multa vreme si, din pacate, inca se mai crede. Inainte, oamenii religiei au crezut ca adevarul este numai in religie si au impiedicat progresul stiintei. Multi inventatori si oameni de stiinta au fost omorati din cauza fanatismului oamenilor innebuniti de superstitii. In zilele noastre oamenii stiinta se amesteca in domeniul religiei si, incercand sa-i demonstreze absurditatea, promoveaza ateismul.
Stiinta, care sustine ceva numai dupa ce a fost cunoscut si studiat, nu ar trebui sa se amestece in religie, ale carei idei nu pot fi studiate. Dogmele religiei sunt alegorii si nu trebuie luate in sensul literal.Religia incepe acolo unde se termina stiinta.
Leibniz facea deosebire intre ceea ce este deasupra ratiunii si ceea ce este impotriva ratiunii. Aici este problema si solutia conflictului. Oamenii confunda ceea ce este deasupra ratiunii cu ceea ce este impotriva ei. Adevarata stiinta nu se amesteca niciodata in problemele de deasupra ratiunii iar adevarata religie nu este niciodata impotriva ratiunii.
Adevarata cunoastere rezulta din armonia stiintei cu religia. Acestea sunt cele doua coloane printre care trece initiatul pentru a ajunge in templul intelepciunii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu