duminică, 18 iulie 2010

Viata

Asa cum spunea Albert Pike, viata este o scoala. Lumea nu este o inchisoare a suferintei sau un palat al comoditatii, ci o scoala a instruirii si a disciplinei. Viata ne este data pentru educarea virtutilor, fiind o pregatire morala si spirituala pentru o existenta viitoare.
Toata viata este o munca de perfectionare. Intotdeauna va exista ceva de reparat sau de invins. Toate evenimentele care se petrec sunt incercari care trebuie depasite, lectii care trebuie invatate. Pe langa datoria comuna de lupta impotriva viciilor si de practicare a virtutilor, fiecare are propriul rol in societate. Nu conteaza functia sau statutul social; oricine este de folos intr-un anumit domeniu sau intr-o anumita imprejurare. Fiecare trebuie sa isi faca datoria sa, de la rege pana la cel mai simplu om. Faptul ca actiunile noastre nu sunt evenimente istorice nu trebuie sa ne opreasca din a ne face datoria.
Inactivitatea este opusul progresului, refuzul vietii. Cei care vor sa faca ceva vor gasi intotdeauna motive, cei care nu vor sa faca nimic vor cauta intotdeauna scuze. Nu exista o justificare pentru inertie. A nu face nimic este aproape la fel de rau ca a face rau.
A trai inseamna a lucra mereu pentru progresul personal si al societatii. Sa nu pierdem nici macar o zi in drumul evolutiei.

24 de comentarii:

  1. datoria? wow.. suna a Kant.. oribil.

    "-care este misiunea oricarui invatamant superior?
    -sa faca din om o masina
    -mijocul folosit in acest scop?
    -el trebuie sa invete sa se plictiseasca
    -cum faci asta?
    -prin notiunea de datorie"

    din Nietzsche

    Viata este inchisoare a suferintei.. accepta realitatea.

    RăspundețiȘtergere
  2. viata este, mai bine zis, o inchisoare a fericirii...o fericire aparuta nu din ceea ce iti ofera viata, ci in ciuda a ceea ce iti ofera...

    RăspundețiȘtergere
  3. Suferinta vine din neimplinirea datoriei. Un om care isi face datoria cu drag nu poate sa fie decat fericit.

    RăspundețiȘtergere
  4. in momentul in care ceea ce ai de facut il iei ca datorie, nu poti sa il iei cu drag...

    RăspundețiȘtergere
  5. Toti oamenii au datorii. Pentru cei care le fac cu drag, datoriile devin drepturi.

    RăspundețiȘtergere
  6. "Suferinta vine din neimplinirea datoriei. Un om care isi face datoria cu drag nu poate sa fie decat fericit. "

    După aberaţiile pe care le debitezi pe acest blog, probabil eşti o sectantă protestantă. Protestanţii sunt o adunătură de iudaişti care nu au de-aface cu adevăratul creştinism. O gaşcă iudaică...

    Datoria faţă de ce? Viaţa înseamnă în esenţă suferinţă. Viaţa este un accident, o iluzie. Nu exista nicio existenţă viitoare. Scopul vieţii este moartea. Te naşti pentru a muri. Cea mai mare crimă este naşterea. Cele mai mari criminale sunt femeile.

    RăspundețiȘtergere
  7. Daca scopul vietii este moartea si exista o metoda de a-l atinge imediat, atunci ce te tine in viata?

    RăspundețiȘtergere
  8. @holy graal:

    De ce eviţi răspunsul la întrebarea mea? " Datorie faţă de ce? "

    Ce mă ţine?... Sinuciderea este un act optimist, de afirmare a vieţii. Iar un pesimist dispreţuieşte viaţa. Mai multe despre acest subiect găsiţi pe ilustrul meu blog.

    P.S: Hristos de ce nu s-a sinucis?...

    RăspundețiȘtergere
  9. Draga Pesimist...datorie fata de Dumnezeu, daca chiar vrei un raspuns...Hristos nu s-a sinucis pentru ca nu ar fi avut niciun rost o astfel de moarte.
    P.S: protestantii nu sunt deloc departe de crestinism; sunt chiar cei mai crestini dintre crestini. Nu uita, crestinismul isi are originea in iudaism!

    RăspundețiȘtergere
  10. oricum budismul si celelalte religi asiatice sunt cu mult peste cele avraamice fiindca nu sunt platonizate cu distinctia dintre aparenta-realitate.

    Datoria fata de Dumnezeu e fara sens fiindca ne spui ca ai acces la ceva in spatele aparentelor lumii. Dupa cum poti observa viata e o adunatura de nevoi care provoaca suferinta, sunt fara limita deci oricata placere aduni nu e destul.

    Singura datorie care o simti e fata de nevoi, vrei sa mananci si sa faci sex, restul e secundar la animale, inclusiv om.

    RăspundețiȘtergere
  11. Moartea lui Hristos e foarte similara cu cea a lui Socrate, amandoi s-au sinucis fiindca erau optimisti, vedeau moartea ca un drum spre ceva mai bun. Nici unul din ei nu s-au opus inamicilor lor cand au incercat sa-i execute.

    RăspundețiȘtergere
  12. @Cascadorys:

    "Hristos nu s-a sinucis pentru ca nu ar fi avut niciun rost o astfel de moarte."

    EXTRAORDINAR RASPUNS !

    Creştinismul nu îşi are originea in iudaism, ci in budism. Creştinismul de azi, iudeo-creştinismul nu are de-aface cu ce a vrut Hristos. Protestanţii sunt cei mai iudaizaţi creştini. Cei mai departe de Hristos. Cei mai aproape de Hristos au fost catarii...

    RăspundețiȘtergere
  13. @Lex:

    Este adevărat că nu s-au opus inamicilor. Nu s-au opus răului... Erau pesimisti amândoi. Amândoi au fost condamnaţi la moarte de către democraţie. A nu te opune răului înseamnă pesimism. A nu te opune raului este cheia evangheliilor...Toata opozitia asta, vesnica asta luptă este ceea ce crează şi perpetuează iluzia numită viaţă... Hristos ar fi fost optimist dacă ar fi fugit de suferinţă.

    Moartea este oricum un "drum" spre ceva mai bun decât această existenţă iluzorie. Inexistenţa este preferabilă existenţei. Cum spune Schopenhauer citându-l pe Leopardi... "este o crimă să te naşti"...

    RăspundețiȘtergere
  14. Evangheliile vorbesc despre o lupta impotriva raului in care trebuie sa fim gata sa ne pierdem chiar si viata pentru triumful binelui. Toti maestrii spirituali si-au prevazut destinul, dar acest lucru nu i-a oprit sa isi faca datoria fata de semeni.
    Este o mare diferenta intre a nu-ti fi frica de moarte si a dori moartea. In primul caz exista certitudinea unei existenta viitoare, in al doilea, certitudinea unui sfarsit absolul.
    Un om religios crede intr-o existenta viitoare si amenintarea mortii nu-l impiedica sa lupte pentru bine. Un pesimist nu crede intr-o existenta viitoare si vede in moarte terminarea suferintei si un sfarsit absolut. Sacrificiul nu este sinucidere. Religia nu are nicio legatura cu pesimismul.

    RăspundețiȘtergere
  15. maestrii spirituali? oh, femeie, te lasi vrajita de sofisti asa usor. Orice orator te poate face sa crezi ca e maestru spiritual sau profet, nu era si Hitler maestru spiritual al germanilor?

    Sfarsit absolut? Care? lumea e fara limita, orice limita e o fictiune umana.

    RăspundețiȘtergere
  16. "Un pesimist nu crede intr-o existenta viitoare si vede in moarte terminarea suferintei si un sfarsit absolut. Sacrificiul nu este sinucidere. Religia nu are nicio legatura cu pesimismul. "

    Hristos nu s-a sacrificat pentru nimeni. Asta vrei să spui? Terminaţi cu conceptul ăsta dezgustător iudaic. A sacrifica animale....

    Nu Hristos este inventatorul iudeo-creştinismului, ci Pavel.

    Te-nşeli , pesimismul are legătură cu unele religii... Vrei să spui că Hristos a fost optimist? Nu a fost, dragă. Evreii au denaturat mare parte din mesajul lui. Părerea mea e că nici el nu credea într-o "existenţă viitoare". Poţi fi pesimist doar în privinţa a ceea ce cunoşti... Nu a spus el :

    "Împărăţia mea nu-i din lumea aceasta" ? Dacă ar fi fost optimist, cred că ar fi spus - Împărăţia mea este din lumea aceasta.

    RăspundețiȘtergere
  17. Isus nu a fost nici optimist, nici pesimist...a fost realist.
    @pesimist:
    Daca crestinismul isi are originile in budism, de ce oare Biblia este cartea care ne ofera principiile?...
    Hristos nu s-a sinucis...faptul ca a ales sa nu lupte in apararea sa e altceva. Stia ca o sa fie ucis, dar mai stia si ca doar asa putea aduce speranta pentru locuitorii acestei planete. Daca vrei sa vezi moartea Sa ca o sinucidere, nu te opreste nimeni; poti sa ii zici si asa. Dar de ce oare nu a folosit o metoda mai directa? Sa se arunce de pe un munte de exemplu?...

    RăspundețiȘtergere
  18. Hristos a fost pesimist. Tertium non datur...

    Du-te tu şi te aruncă de pe un munte. Mi-e şi silă să vă mai citesc comentariile.

    "Daca crestinismul isi are originile in budism, de ce oare Biblia este cartea care ne ofera principiile?..."

    Răspunsul la aceasta întrebare îl vei afla urmărind ilustrul meu blog.

    P.S: Mi-am schimbat numele în Gheară.

    RăspundețiȘtergere
  19. "Religia nu are nicio legatura cu pesimismul. "

    Eşti sigură? Ce părere ai despre pasajul următor? -

    "15. Nu iubiţi lumea, nici lucrurile din lume. Dacă iubeşte cineva lumea, dragostea Tatălui nu este în El.
    16. Căci tot ce este în lume: pofta firii pământeşti, pofta ochilor şi lăudăroşia vieţii, nu este de la Tatăl, ci din lume.
    17. Şi lumea şi pofta ei trece; dar cine face voia lui Dumnezeu, rămâne în veac."

    Întâia Epistolă a lui Ioan , 2, 15-17

    "Evangheliile vorbesc despre o lupta impotriva raului "

    Eşti total pe dinafară. Ce Evanghelii citeşti tu?


    38 Aţi auzit că s-a zis: „Ochi pentru ochi, şi dinte pentru dinte.”
    39 . Dar Eu vă spun: Să nu vă împotriviţi celui ce vă face rău. Ci, oricui te loveşte peste obrazul drept, întoarce-i şi pe celalt.
    40 . Orişicui vrea să se judece cu tine, şi să-ţi ia haina, lasă-i şi cămaşa.
    41 . Dacă te sileşte cineva să mergi cu el o milă de loc, mergi cu el două.
    42. Celui ce-ţi cere, dă-i; şi nu întoarce spatele celui ce vrea să se împrumute de la tine.
    43. Aţi auzit că s-a zis: „Să iubeşti pe aproapele tău, şi să urăşti pe vrăjmaşul tău.”
    44. Dar Eu vă spun: Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blastămă, faceţi bine celor ce vă urăsc, şi rugaţi-vă pentru cei ce vă asupresc şi vă prigonesc,

    MATEI , 5, 38-44

    Dacă eu îţi dau ţie şi lui Cascadorys, câte o palma(sau mai multe) -îmi veţi întoarce şi celălalt obraz? Vă spun eu- nu! Aşa că scutiţi-mă cu interpretarea voastra infectă şi iudaică a creştinismului. Când veţi întoarce şi celălalt obraz şi veti urma ce a spus Hristos, veţi face ca el, atunci puteţi deschide gura. Până atunci scutiţi-mă cu aberaţiile astea. Muieri sectante, protestante sau jidoafce ce sunteţi.


    "sa ne pierdem chiar si viata pentru triumful binelui. "
    "datoria fata de semeni."
    "Stia ca o sa fie ucis, dar mai stia si ca doar asa putea aduce speranta pentru locuitorii acestei planete."

    Ce perle! Cred că ma duc să vomit.

    RăspundețiȘtergere
  20. "Evangheliile vorbesc despre o lupta impotriva raului"

    Sunt de acord. "Răul " fiind viaţa însăşi.

    RăspundețiȘtergere
  21. "Muieri sectante, protestante sau jidoafce ce sunteţi."???Poti sa vomiti linistit...dar macar ai putea sa ii respecti pe cei care nu sunt de acord cu ideile tale.
    P.S:chiar sunt curios sa vad legatura intre crestinism si budism...
    Cred ca sunt la fel de barbat ca tine...

    RăspundețiȘtergere
  22. http://img210.imageshack.us/img210/7522/a1280bm.gif

    RăspundețiȘtergere
  23. M U I E la iehovisti, mormoni si atei!

    RăspundețiȘtergere