vineri, 16 aprilie 2010

Binele si raul

Binele este tot ce inseamna creatie, progres, libertate, iubire. Raul este distrugere, decadere, sclavie si ura.
Mereu oamenii s-au intrebat de ce exista rau in lume desi ceea ce i-a deranjat mai mult a fost existenta suferintei. Suferinta nu este un rau, ci o consecinta a acestuia. Rolul ei nu este de a pedepsi, adica de a face si mai mult rau, ci de a indrepta.
Binele este ordinea eterna iar a face un rau inseamna a produce o dezordine. Suferinta vine pentru a restabili ordinea initiala. Cand omul este atras de rau se abate de pe calea cea dreapta. Atunci vine suferinta pentru a il readuce pe drumul cel bun. Binele este etern, raul este temporar.
Oamenii se lasa stapaniti de rau datorita ignorantei. Nimeni nu poate iubi raul de dragul raului, ci numai confundandu-l cu binele. De aceea am putea spune ca raul este binele prost inteles. Scopul tuturor oamenilor este fericirea, numai ca fiecare vede diferit aceasta fericire. Numai binele duce la adevarata fericire, in timp raul ofera doar o placere trecatoare.

3 comentarii:

  1. Eu aş zice că suferinţa este insperabilă de viaţă. Pentru că viaţa e ceva greoi care există sub presiunea Universului.

    Scopul oamenilor eu îl văd ca fiind puterea, fericirea e doar o stare efemeră care apare atunci când te simţi puternic.

    Singurul lucru etern e ..Schimbarea. Binele şi răul sunt doar păreri ale oamenilor despre schimbarea Universului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Raul e absenta binelui...spunea Einsten

    RăspundețiȘtergere
  3. M U I E la iehovisti, mormoni si atei!

    RăspundețiȘtergere